Markolat típusok

Szénszálas anyag
Ennek az anyagnak kompozit felépítése van, amely miatt nagyon nagy szilárdságú és hosszú élettartamú. Ezzel együtt a szénszálas markolat súlya hasonló a közönséges műanyagéhoz. Kopásállóságot, szilárdságot és tartósságot biztosít, nem szívja fel a vizet, és nem fakul ki napfényben.

G10:
Ez az anyag egy kemény és tartós üvegszál-kompozit, epoxi gyantával kötve. A G-10-et úgy gyártják, hogy többrétegű üvegszálat epoxigyantaba merítenek, majd nagy nyomáson és hőmérsékleten feldolgozzák. Nagyon ellenálló a környezeti hatásokkal szemben. Ütésálló, vízálló, könnyen megmunkálható és festhető. Ez az anyag az említett tulajdonságai miatt a legelterjedtebb a minőségi összecsukható kések markolatának. Ergonómikus, kényelmes, csúszásmentes fogást biztosít.

Rozsadamentes:
A rozsdamentes acél markolat kiváló szilárdságot és tartósságot biztosít a kések számára. A legnagyobb hátrány az anyag nagyobb súlya és nagy csúszása. A markolat jelentősen alacsony hőmérsékletű, ha hideg időben használjuk.

Üvegszálas:
Üvegszállal erősített műanyag.

PP szál (polipropilén szál):
Magas húzószilárdság: A PP szálak kiváló húzószilárdsággal rendelkeznek, így kiválóan alkalmazható a  mechanikai igénybevételre kitett eszközöknél.
Kopás- és nedvességállóság: A PP szálak kopás- és nedvességállóak, ami hosszú élettartamot biztosít.
Előállítási Folyamat: A PP-t láncpolimerizációval állítják elő a propén monomerből. Stabil, hőálló és kemény

Műanyag:
Fröccsöntéssel, granulátumból előállított anyag. Kevésbé áll ellen a fizikai és kémiai hatásoknak. Csúszásmentes fogást biztosít.